ACT meting

De ACT meting is een unieke tool, waarbij we naast iemands gekozen competenties (bewuste voorkeuren) ook de onbewuste voorkeuren kunnen meten. Deze tool is online binnen 15 minuten ingevuld en geeft een overzicht of iemand vanuit zijn of haar kracht werkt of vanuit prestatiekracht. Dit kan informatie geven over de te ontwikkelen competenties. Daarnaast ook of iemand op de juiste werkplek zit, of dat er sprake is van een hogere gevoeligheid om een burn-out te ontwikkelen. Dit instrument is zowel individueel te gebruiken als per team. Met behulp van deze meting kunnen doeltreffende interventies ingezet worden om die persoon te helpen tot het volledige potentieel te ontwikkelen, om burn-out te voorkomen en teams beter te leren gebruikmaken van elkaars potentieel.

Uitgebreide beschrijving en reviews van tevreden klanten vind je hier ACT

 

 

ACT is de basis

Binnen Adviesbureau Smaragd, is de ACT meting de basis voor de coaching.

Waarom? Omdat het zo ontzettend inzicht gevend is. Er is binnen Adviesbureau Smaragd ruime kennis over de meting beschikbaar, na zeker 70 metingen te hebben afgenomen. De meting en de daarop volgende gesprekken, ze stellen nooit teleur. De mens achter de meting blijft overigens altijd leidend, de meting geeft slecht een richtlijn waar je als coach je vragen kan stellen.

Het is veilig te stellen dat:

De ACT meting zo veel inzicht geeft, dat het je 4 coaching sessies scheelt. De ACT Meting is daarom goed los in te zetten.

Als er sprake is van grote vraagstukken die meer oefening vergen om te doorbreken:

 • dreigende uitval of reeds uitgevallen
 • spanning op de werkvloer
 • hardnekkige patronen

Dan is het fijn de ACT direct te laten opvolgen door een paar coaching sessies, om te ondersteunen de duurzame verandering in gang te zetten en te behouden.

ACT Programma's

In een drukke wereld, waarin overprikkeling en overvragen constant op de loer liggen. Is het belangrijk goed voor jezelf te blijven zorgen. Voorkomen is echt beter dan genezen. Overspannenheid, burn-out en andere fysieke stress gerelateerde klachten, trekken een zware wissel en kent vaak een langdurige nasleep.

Mentaal Vitaal is een digitaal programma specifiek voor jeugdzorg werkers. Werkers in een zwaar beroep, die vaak eerst de ander helpen en dan pas om zichzelf denken. In vier sessies heb jij jouw blauwdruk helder en zijn blinde vlekken opgeheven. Middels een gestructureerd programma met werkboekje. Werk je met tools uit de cognitieve gedragstherapie aan het herkennen van je grenzen, spanningsopbouw, je weet hoe je een grens kan geven en hebt een een verbeterd intern dialoog. Je hebt een borgingsplan en weet na de sessies hoe je onder druk efficiënt en gezond kan blijven handelen.

De ACT Vitaal zoomt specifiek in op wat nodig is om gezond en mentaal sterk te blijven staan.

De start is met de ACT meting waarna er vier coaching gesprekken volgen. De invulling van de coaching is afhankelijk van iemand zijn uitdaging en vraag. Maar gebeurt altijd aan de hand van de ACT meting en met gebruik van tools uit de oplossingsgerichte theorie, systeemtheorie en cognitieve gedragstherapie. De laatste afspraak staat altijd in het teken van borging.

De ACT kwartaal is ontwikkeld op verzoek van klanten, specifiek de ondernemers en leidinggevende. Dit is een programma, waar je na afnemen van de meting, eens per kwartaal een coaching sessie van anderhalf uur hebt. Dit om te voorkomen dat je, vanuit de waan van de dag, terugvalt in patronen. Je staat eens per kwartaal stil bij de doelen die je jezelf hebt gesteld naar aanleiding van de vorige afspraak. Zijn deze behaald? Waarom wel of niet? Welk stukje uit jouw ACT meting kan dit verklaren en hoe ga je hier nu mee om? Kortom, je neemt de tijd voor jezelf en en jouw ontwikkeling. Vaak is de talent ontwikkeling ook onderdeel van dit traject.

ACT Team

Werk jij direct met iemand samen in een duo. Of in een klein team? Dan is de ACT team een prachtig middel om direct inzicht te krijgen in het individu en hoe deze zich verhoudt tot de ander; samenwerken.

In samenwerkingen gebeurt een heleboel. Je hebt samen een taak en een doel. Dat is duidelijk, hier kan je elkaar op aanspreken en aansturen. Dit noem je de zichtbare bovenlaag.

Maar je hebt ook die onderlaag. Die is opgebouwd uit een hoop delen, onder andere;

 • Heilige huisjes; waar kom je vandaan, waar ben je van, wat vind jij?
 • Onbewuste patronen en aansturingen.
 • Natuurlijke kwaliteiten en aangeleerde kwaliteiten.

De ACT team laat de boven en onderlaag samen komen. Als je als individu je eigen ‘heilige huisjes’ door en door kent. En deze combineert met waar ben ik van nature goed in, wat heb ik aangeleerd (kan ik heel goed maar vervormd onder druk) en waar ben ik niet van. En dit open met elkaar bespreekt. Dan kom je echt tot samenwerken. En lukt het dus makkelijker om samen doelen te behalen, elkaar effectief te sturen en waar nodig feedback te geven.

Bij de ACT team, doet ieder individueel lid, zijn eigen ACT meting. Deze krijgt die persoon individueel teruggekoppeld.

Vervolgens wordt er een team profiel geschetst op basis van alle metingen. Waarbij inzichtelijk wordt; wat heeft dit team, waar is mogelijk teveel van en waar te weinig? Met als overkoepelende vraag, wat betekend dit voor de samenwerking?

Vervolgens zijn er nog twee, tot drie team sessies, afhankelijk van de vraagstukken. Waar wordt gewerkt aan een nieuw fundament en de laatste sessie in het teken staat van borging.

Trainingen

Adviesbureau Smaragd kan altijd trainingen en workshop op maat verzorgen op thema’s;

 • Samenwerken
 • Innovatie
 • Duurzame inzetbaarheid

Samen met collega Esther Grudelbach van Levenderwijs, heeft Adviesbureau Smaragd de  training Verdiepend Verbinden ontwikkeld.

Het is een training die gaat over duurzaam inzetbaar zijn, over lekker samenwerken, over vitaliteit. Over samen verdiepen en daardoor verbinden.

Vlot, actief, interactief gebracht. Een training die op een luchtige manier inzichten oplevert, werkrelaties verbetert en persoonlijk leiderschap stimuleert.

Geschikt voor:

 • Teams die relatief nieuw samengesteld zijn
 • Teams waar de onderlinge samenwerking aandacht verdient
 • Teams waar door de mix van thuis en op kantoor werken, mensen elkaar minder ontmoeten
 • Teams waarin de behoefte leeft elkaar beter te leren kennen
 • Teams die een ontwikkeling doorgaan

Wat het eerdere deelnemers heeft opgebracht, is een langdurig positief effect op de werkvloer in sfeer, samenwerking en communicatie.

Samenwerkingen

Verbinding, impact en kwaliteit zijn de kernwaarden van Adviesbureau Smaragd.

Adviesbureau Smaragd heeft een aantal duurzame samenwerkingen met:

APK groep
PCML
Stichting Groeimee
KMS
PAVO HR

Om bedrijven goed en volledig te kunnen ondersteunen bij vragen rondom duurzame inzetbaarheid is Enlaced opgericht.

Betrokkenheid bij Stichting GoedvoorElkaar voor meer verbinding en zelfredzaamheid in de maatschappij. Groet, maak een praatje en waar nodig bied hulp.

Bel mij, dit is wat ik zoek!

Heeft u vragen? Neemt u dan contact met mij op via onderstaande contactformulier. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Trotse samenwerking met