Manon

Persoonlijke motivatie en drijfveer

Als kind al, keek ik op naar professionals die iets goed konden; de oneindig geduldige leesdocente die van mijn dyslectische manier van leren een werkende leerstijl maakte. De opticien die eindelijk achterhaalde waar die vervelende hoofdpijn vandaan kwam. De opleiders en trainers die mij mijn vak leerde. Dat wilde ik later ook kunnen! Mensen helpen het overzicht te krijgen, te laten groeien, motiveren om moeilijke stappen te zetten, succeservaringen te laten opdoen en problemen helpen te voorkomen. Omdat ik mijzelf, als kind, zo goed geholpen voelde, wilde ik dit ook overbrengen aan andere kinderen en gezinnen. Mijn doel bij aanvang van mijn carrière in de jeugdzorg was, kinderen en gezinnen in moeilijke en soms uitzichtloze situaties helpen om weer toekomst te zien en vertrouwen te krijgen in zichzelf en elkaar. Dit doel heb ik ruimschoots behaald.

Voorkomen is beter dan genezen

In het uitdagende vak van de jeugdzorgwerker zag ik mensen uitvallen door werkdruk, (te) hoog verantwoordelijkheidsgevoel en onophoudelijke veranderingen in het werkveld. De nasleep van een burn-out is wat mij het meeste is bijgebleven. De langdurige ontwrichting van de persoon en (vaak) diens gezin. De organisatiedruk en het niet zeker weten of die collega nog terugkomt, hoe die persoon terugkomt en wanneer.

Ik geloof er heilig in, dat voorkomen beter is dan genezen. Dit is gedurende mijn carrière tot nu toe mijn doel geweest: tijdig, adequaat en grondig inzetten met passende interventies. Interventies die zich zowel bewezen hebben in de praktijk als wetenschappelijk onderzocht zijn. En, met succes durf ik wel te zeggen. Dit heeft mij aan het denken gezet; wat als diezelfde aanpak ook toepasbaar is op het voorkomen van een burn-out. Wat als je vanuit visie en deskundigheid tijdig ingrijpt, vóórdat iemand ziek thuis zit? Dan scheelt dit een hoop persoonlijk drama en zakelijke uitdagingen. En mocht onverhoopt iemand ziek thuis zitten, dan is het belangrijk om vanuit diezelfde kennis, kunde en bezieling weer op te bouwen. Dit om de impact zo klein mogelijk te houden en weer vanuit gezondheid en blijdschap aan het werk te kunnen.

Samenwerken

Verbinden is een van de kernwaarden van Adviesbureau Smaragd. Samen weet je meer en kom je verder.

Om mij heen heb ik een team van experts verzameld.

Zo heb ik een zakelijk klankbord aan Guus Berkhout en André van der Heuvel.

Train ik graag met Esther Grudelbach.

Werk ik aan samen aan Enlaced met Marcia Rodriques en Rachid Saidi.

Ben ik de training adviseur en projectmanager voor APK groep.

En bestuur ik de Stichting GoedvoorElkaar met Ron van Breukelen, Esther Grudelbach en Maureen Veurman.

Ik wil weten wat Adviesbureau Smaragd voor mijn bedrijf kan betekenen

Neemt contact op via onderstaande contactformulier. Adviesbureau Smaragd neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Trotse samenwerking met