Manon Vendrik - van de Ven

Persoonlijke motivatie en drijfveer

Als eigenaar van Adviesbureau Smaragd, is het mijn persoonlijke missie om de burn-out te voorkomen. Dit komt niet zomaar ergens vandaan. Ik heb 15 jaar in de jeugdzorg gewerkt. En hoewel ik het echt een fantastisch mooi beroep vind. Een wezenlijk beroep; want je maakt het verschil voor een kind en diens gezin. Ook een ontzettend zwaar beroep. En daar begon het bij mij ook te wringen. Want ik zag ontzettend veel collega uitvallen door stressklachten. Soms kortdurend, vaak ook zeer langdurig.

Niet zozeer alleen door de zwaarte van het beroep, maar ook door gebrekkige ondersteuning vanuit de organisatie, het zwabberbeleid vanuit de overheid ten aanzien van jeugdzorg en door persoonlijke omstandigheden. Je zou denken dat mensen die een zwaar beroep uitoefenen en maatschappelijk veel impact hebben. Goed ondersteund worden. Dit blijkt dus niet het geval.

Vanuit frustratie heb ik mijn baan opgezegd. Uit idealisme is Adviesbureau Smaragd gestart.

Mijn idealisme; de burn- out kan worden voorkomen. Is inmiddels ook wel aangevuld met een stuk realisme, de omstandigheden (op werk of privé) zijn vaak niet ideaal en sociale en maatschappelijke druk wordt alleen maar hoger.

Maar dat neemt niet weg dat het anders kan. Sterker nog, de oplopende cijfers van stress en burn- out klachten, gaat uiteindelijk dwingen tot een verandering. Ik wil dit proces graag versnellen.

Ik noem mijzelf positief naïef. Ik heb in mijn  carrière namelijk gezien, dat zelfs de meest uitzichtloze situaties verbeterd kunnen worden. Ik heb bewezen dat ik hieraan een wezenlijke bijdrage lever. Dat is lang niet altijd makkelijk, maar de beloning is des te zoeter.

Ik gun iedereen een preventieve aanpak. Natuurlijk leer je van uitdagingen en zit er ook in de meest donkere tijden een les. Maar die kan je ook leren vanuit preventie. Dan ga je aan de slag met de meest vroege signalen, dat onderbuik gevoel en die sporadische explosie of implosie. Dit hoeft vervolgens niet uit te monden in problemen. Wel in het tijdig leren met de juiste tools, optimale verbinding met de omgeving en een borgingsplan voor als het wel zwaar wordt. De baten, zonder de last van een heftige persoonlijke levensles. Net zo impactvol.

Samenwerken

Verbinden is een van de kernwaarden van mij persoonlijk en dus van Adviesbureau Smaragd. Dit komt terug in iedere aanpak die wordt ingezet. Verbinden met jezelf, door zelfinzicht, zorgt voor verbinden met de ander, waarna je samen verder komt.

Om mij heen heb ik een team van experts verzameld.

Ik kan altijd (anoniem) adviesvragen bij het opleidingsinstituut MYHBM.

Ik train en ontwikkel graag met Esther Grudelbach.

Met Rachid Saidi heb ik Business Fit, om sporten en mindset samen te voegen.

Tevens ben ik als coach en trainer verbonden bij de volgende organisaties:

  • APK Groep
  • Stichting Groeimee
  • PCML
  • PAVO HR
  • KMS

Ik wil weten wat Adviesbureau Smaragd voor mijn bedrijf kan betekenen

Neemt contact op via onderstaande contactformulier. Dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Trotse samenwerking met