
Manon
Persoonlijke motivatie en drijfveer
Als kind al, keek ik op naar professionals die iets goed konden; de oneindig geduldige leesdocente die van mijn dyslectische manier van leren een werkende leerstijl maakte. De opticien die eindelijk achterhaalde waar die vervelende hoofdpijn vandaan kwam. De opleiders en trainers die mij mijn vak leerde. Dat wilde ik later ook kunnen! Mensen helpen het overzicht te krijgen, te laten groeien, motiveren om moeilijke stappen te zetten, succeservaringen te laten opdoen en problemen helpen te voorkomen. Omdat ik mijzelf, als kind, zo goed geholpen voelde, wilde ik dit ook overbrengen aan andere kinderen en gezinnen. Mijn doel bij aanvang van mijn carrière in de jeugdzorg was, kinderen en gezinnen in moeilijke en soms uitzichtloze situaties helpen om weer toekomst te zien en vertrouwen te krijgen in zichzelf en elkaar. Dit doel heb ik ruimschoots behaald.
Voorkomen is beter dan genezen
In het uitdagende vak van de jeugdzorgwerker zag ik mensen uitvallen door werkdruk, (te) hoog verantwoordelijkheidsgevoel en onophoudelijke veranderingen in het werkveld. De nasleep van een burn-out is wat mij het meeste is bijgebleven. De langdurige ontwrichting van de persoon en (vaak) diens gezin. De organisatiedruk en het niet zeker weten of die collega nog terugkomt, hoe die persoon terugkomt en wanneer.
Ik geloof er heilig in, dat voorkomen beter is dan genezen. Dit is gedurende mijn carrière tot nu toe mijn doel geweest: tijdig, adequaat en grondig inzetten met passende interventies. En, met succes durf ik wel te zeggen. Dit heeft mij aan het denken gezet; wat als diezelfde aanpak ook toepasbaar is op een burn-out. Wat als je vanuit visie en deskundigheid tijdig ingrijpt, vóórdat iemand ziek thuis zit? Dan scheelt dit een hoop persoonlijk drama en zakelijke uitdagingen. En mocht onverhoopt iemand ziek thuis zitten, dan is het belangrijk om vanuit diezelfde kennis, kunde en bezieling weer op te bouwen. Dit om de impact zo klein mogelijk te houden en weer vanuit gezondheid en blijdschap aan het werk te kunnen.
Guus
Ik ben, na een opdracht, altijd het meest tevreden als we kunnen vaststellen, dat ik mezelf echt overbodig heb gemaakt! Een organisatie, een onderneming vooruit helpen betekent voor mij, dat het management, de directie of het team het na afronding van de opdracht zélf kan en doet. Dat is structureel probleemoplossend, kwaliteit verbeterend én kostenbesparend! Of het nu gaat om verbetering van uw werving & selectie, een herinrichting van de werkprocessen of het doorlichten van de inkoop. Graag ga ik samen met u die uitdaging aan!

Ik wil weten wat Adviesbureau Smaragd voor mijn bedrijf kan betekenen
Neemt contact op via onderstaande contactformulier. Adviesbureau Smaragd neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.
Trotse samenwerking met






