Ziekteverzuim met procenten naar beneden door onze vitaliteitsscan

Waarom een vitaliteitscan? Door gebruik te maken van onze vitaliteitsscan hebben wij binnen twee weken een helder beeld van de organisatie en geven we advies over de krachten en de kansen die er zijn.

Een gezond bedrijf brengt je meer omzet, omdat gemotiveerde en betrokken medewerkers beter presteren. Zij melden zich tot 27% minder ziek en het rendement van hun taken ligt 12% hoger. Voor een medewerker die twee jaar ziek is en doorstroomt naar de WIA, kunnen de kosten oplopen tot € 400.000,-. Dit is een verliessituatie voor zowel de ondernemer als de zieke medewerker. Wij zijn van mening dat uitval gerelateerd aan stress meestal voorkomen kan worden.

In zee gaan met Adviesbureau Smaragd geeft direct resultaat!

Wij bieden een vitaliteitscan

Een scan waarmee je de kansen en kwaliteiten binnen de organisatie snel in beeld hebt. De manier om je onderneming vitaal en financieel gezond te krijgen en te houden.

De scan bestaat uit drie onderdelen:

  1. Een financiële scan. We krijgen inzicht in het huidige ziekteverzuim, de kosten, het soort ziekteverzuim én de gevolgen hiervan.
  2. Een scan van de organisatie via een geanonimiseerde enquête onder alle medewerkers.
  3. Een één-op-één diepte-interview met een aantal medewerkers waarbij dieper ingegaan wordt op de bedrijfsstructuur, de cultuur en de beleving van de medewerker.

Zo werken we doelgericht naar een duidelijk beeld van de organisatie, zodat we jou goed kunnen adviseren betreffende de sturing van de organisatiekosten op het gebied van medewerkers.

Met ons advies ben je beter in staat om jouw doelen te behalen en de vitaliteit te behouden én te verbeteren!

Als wij zijn geweest heb je meer grip op de omzet; niet door grote investeringen of nieuwe projecten, maar door besparing op medewerkerskosten.

  • Je hebt verbeterd zicht op het ziekteverzuim binnen je organisatie én bijbehorende kosten.
  • Je hebt een helder en gevalideerd inzicht in de werkbeleving van de medewerkers en de mogelijke knelpunten. Maar ook in hun kwaliteiten, want die breiden wij graag uit of verbeteren we.
  • Je hebt een helder stappenplan om jouw bedrijf vitaal te houden, waardoor er een blijvende en gestructureerde aandacht is voor vitaliteit.

Adviesbureau Smaragd draagt bij!

Neem vrijblijvend contact met ons op

Plan een telefonisch consult van een half uur in, waarbij we samen kijken of de vitaliteitsscan interessant is voor jouw onderneming! Vul onderstaand formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Trotse samenwerking met