91% van de Nederlanders gaat ongeïnspireerd naar zijn werk….

Tijdens een leuke inspiratiemiddag van het HOC Hoornse Ondernemers Compagnie vandaag bij de De Eekhoorn Dutch Furniture in Hoorn. Kregen wij als deelnemers een aantal feiten te horen. Zoals, dat slechts 9% van werkend Nederland, geïnspireerd en blij naar zijn werk gaat. Dat betekend dus dat 91% dit niet doet….

Nu valt het mij al enige tijd op, tijdens de terugkoppeling van de ACT en in coaching sessies, dat het voor veel mensen heel lastig is om te kunnen benoemen waar zij blij van worden. Wat hun levensdoel is. Hoe kan je nu geïnspireerd doen waar je blij van wordt, als je zoekende bent? Dit gaat overigens vaak lang goed, er is veelal (net) voldoende wat je wel blij maakt in je werk; het salaris, collega’s, de reisafstand, je bent er wel goed in, etc.

Het is bekend dat ons brein ons graag in de comfortzone houdt, ook als deze eigenlijk al helemaal niet meer zo comfortabel is. Maar gewoon bekend….

Een aantal leuke oefeningen om voor jezelf te achterhalen waar jij mogelijk echt intrinsiek gelukkig van wordt:

– Dagelijks reflecteren, wat maakte mij vandaag gelukkig? Wat gaf mij zingeving?

– Bedenken waar je als kind heel blij van werd en waar je nu mee gestopt bent.

– Feedback vragen aan je omgeving; “Wanneer zie je mij in mijn kracht staan en stralen?”.

– Een moodboard maken, niet op verstand, maar op gevoel en intuïtie. Vertrouwende dat het moodboard de eerste periode waarschijnlijk er alleen leuk uitziet, blijf verzamelen. Dan biedt het je uit eindelijk vanzelf een richting die je kan onderzoeken.

Rest je nu niets anders dan stap voor stap uit je comfortzone te stappen…..

91% van de Nederlanders gaat ongeïnspireerd naar zijn werk….

Neem contact op

Heeft u vragen? Neemt u dan contact met mij op via onderstaande contactformulier. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Trotse samenwerking met