Als je brein roept om; meer!

Ik neem je een stukje terug in de tijd. De prehistorie. Onze voorouder vangt een bizon eet zich volledig vol, want de reserves moeten weer aangevuld. Vervolgens gaat onze voorouder in ruststand; want je moet je reserves niet te snel opmaken. En hij wacht tot de volgende vangst zicht aandient. Je komt een andere jager en verzamelaar tegen, die je vertelt dat die rode besjes daar, giftig zijn. Handig!
Flash forward naar nu! De koelkast is vol en zo niet, dan loggen we in op onze boodschappen app en is die morgen weer gevuld. Wij hoeven de bank niet af. En ons prehistorisch brein zegt; blijf maar lekker zitten en spaar je energie. Hallo, overgewicht! Ditzelfde geldt voor informatie. Vroeger, was informatie een bron van overleving. Maar inmiddels is de informatiestroom niet meer te stoppen. En komt nieuws uit Amerika direct naar ons. Ik heb afgelopen week de beelden gezien van de vrouw die werd neergeschoten in het Capitol. Ongefilterd tijdens de eerste nieuwsuitzending, live. Ik ben er niet naar op zoek gegaan. Het gebeurde. Heftig, want de doodsangst in haar ogen, die kan ik nog steeds voor mij zien.
Wij zijn onszelf aan het overvoeden, met eten en informatie. En ons brein roept; meer, meer, meer.

Hoe kan jij jezelf beschermen tegen jezelf?
Stap 1; bewustwording.
Stap 2; maak keuzes, leg de telefoon weg, fiets naar de supermarkt
Stap 3; weer terug naar stap 1 en blijven oefenen!
#burnoutpreventie

Als je brein roept om; meer!

Neem contact op

Heeft u vragen? Neemt u dan contact met mij op via onderstaande contactformulier. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Trotse samenwerking met