Drijfveer

In het begin had ik mega veel frustratie. Zoveel, dat dit mij de kracht gaf om de knoop door te hakken en mijn vaste contract op te geven. Dag, goed betaalde baan, dag zekerheid, dag leuk en lief team, en dag uitdagingen en groeipotentie. Heel cliché, maar zo waar; waar deuren sluiten gaan deuren open. Het eind van dat vaste contract was direct het begin van mijn bedrijf; Adviesbureau Smaragd.

Mijn vaste baan had veel voordelen. En toch, was daar de frustratie. Door aanhoudende transities, bezuinigingen, blootstelling aan agressieve klanten, collega’s die vaak en langdurig werden getroffen door een burn-out. Ik liep al een tijd rond met het plan om een eigen bedrijf te starten en ik was zelfs al één dag per week aan de slag als zzp’er. Het moment dat ik mijn contract daadwerkelijk opzegde kwam door een situatie die de druppel was en de emmer liet overlopen. Wederom een transitie. Na ruim 10 jaar werken in de jeugdzorg vond ik het goed geweest. Ik ga het anders doen.

Ik wilde alles anders
Ik ben gepassioneerd en ik kan niet zo goed tegen onrecht. Dit zijn geen ongewone drijfveren binnen de jeugdzorg overigens, maar door uitval van collega’s door een burn-out voelde ik mij onmachtig. Ik geloof namelijk dat veel leed voorkomen kan worden. Hoe? Daar had ik niet direct een antwoord op… Maar dat ik het anders wilde, en anders ging doen, was duidelijk. Langzamerhand heb ik mijn visie verder uitgekristalliseerd, beetje bij beetje kreeg ik alles helder.

Burn-out voorkomen
En zijn er binnen Adviesbureau Smaragd middelen bij gekomen om personeelsleden te ondersteunen om een burn-out te voorkomen. We hebben adviseurs en daarnaast hebben wij warme samenwerkingsrelaties. Ieder in zijn eigen expertise en altijd vanuit maatwerk. Samen kom je tot de beste oplossingen.

Frustratie heeft mij dus aangezet om mijn leven te veranderen. En daarnaast heeft diezelfde frustratie ervoor gezorgd dat ik knopen doorhakte en niet langer bleef wachten op het juiste moment. Mijn perfectionistische neiging kan soms aardig de rem op mijn dromen zetten. Was het makkelijker om een bedrijf op te zetten dan in loondienst te blijven? Nee, niet altijd. Voor mijn eigen gezondheid is het wel beter geweest. Je hebt andere stress, maar daarnaast ook de volledige regie over je werkzaamheden.
Je mist je collega’s, maar zoekt andere mensen om je werk en ervaringen mee te kunnen delen. Je mag je eigen visie ontwikkelen, maar zonder duidelijke visie is er geen werk.

Wij helpen je terug in je kracht
Adviesbureau Smaragd bestaat nu sinds februari 2017. Er zijn uitdagingen en groei geweest. De visie is helder. Ik doe precies waarvoor ik ooit mijn baan heb opgezegd; het voorkomen dat mensen een burn-out krijgen. Of, als deze er al is. Kijken hoe je zo gezond mogelijk weer in je kracht komt en wat je moet doen om herhaling te voorkomen.

Op naar regie over je eigen gezondheid, je eigen ontwikkelingen en toekomst. Adviesbureau Smaragd helpt jou hier graag bij.

Drijfveer

Neem contact op

Heeft u vragen? Neemt u dan contact met mij op via onderstaande contactformulier. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Trotse samenwerking met