Hoe je praat tegen jezelf is hoe je een situatie ervaart.

Hoe je praat tegen jezelf is hoe je een situatie ervaart

Gemiddeld hebben wij per dag 40 tot 60 duizend gedachten. Hiervan is 80% een herhaling van eerdere gedachten en is zo’n 70% negatief.

Veel gedachten passeren ons, gaan voorbij zonder dat we ze actief registreren. Gelukkig maar, want als je dit wel bewust registreert, dan word je gek. Ons brein beschermd ons door veel dingen op automatische piloot te doen. Zeker in deze tijd, waarin we veel meer prikkels ervaren, een heel belangrijk mechanisme.

De gedachten die blijven hangen, zijn dus vaker die negatieve gedachten dan de positieve. Alles wat je aandacht geeft groeit. Teveel aandacht aan negatieve gedachten, maakt dat je hierin gaat geloven. Dat je je negatieve gedachten gaat leven. Zonde!

Ons intern dialoog is hiermee dus een enorm krachtig middel. Een middel die je bewust voor jezelf kan laten werken.

Hoe? Het begint met het opmerken van de negatieve gedachten. En deze vervolgens te pareren door realistische helpende gedachten. Dit moet je vervolgens bewust oefenen. Het mooie is, dit geeft ook direct resultaat! De helpende gedachten is hiermee een vast onderdeel in mijn coaching en trainingen. Want ik hou van de moed en kracht die dit middel direct geeft.  De lach op het gezicht als de cursist voelt hoe veel verschil dit direct maakt.

Hoe je praat tegen jezelf is hoe je een situatie ervaart.

Neem contact op

Heeft u vragen? Neemt u dan contact met mij op via onderstaande contactformulier. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Trotse samenwerking met